Zakaj spati na svileni vzglavni prevleki?

Blog

Velikokrat slišimo, da je klaviteten spanec vir mladosti. Seveda se strinjamo, je pa pomembna tudi klaviteta materialov na katerih spimo in kako te vplivajo na kakovost kože in las.
Svila že od nekdaj velja za eno izmed najbolj kvalitetnih in cenjenih materialov. Zaradi svojih lastnosti pa bo svilena prevleka pomagala pri ohranjanju lepe, zdrave in mladostne kože, ter svetlečih in sijočih las.

V naslednjih odstavkih vam prestavimo nekaj najpomembnejših lastnosti svilene prevleke.

PREPREČUJE RAZVOJ BAKTERIJ NA OBRAZU
Svila ne zadržuje vlage na površini tkanine. Serumi, olja, kreme in lasten sebum kože se v klasične prevleke vpijejo in na površini pustijo film, ki se iz dneva v dan nabira na tkanini. Vse to pripelje do razvoja bakterij, ki lahko na koži obraza povzročijo izpuščaje, alergije, akne ali pa stanje aken in alergij samo poslabšajo. Ker svila na svojo površino ne vsrka serumov, krem in sebuma kože je veliko bolj higijenična.

OHRANJA VLAGO KOŽE
Kot smo omenili v zgornjem odstavku, svila ne vsrka hranljivih snovi, ki jih pred spanjem nanesete na kožo. Posledično bo zjutraj koža mehka, nahranjena in navlažena. Ravno obratno kot pri prevlekah iz bombaža in poliestra, pri katerih kreme in serumi pristanejo na prevleki namesto na koži.

OHRANJA PRIJETNO HLADNO TEMPERATURO
Svila je tkanina, ki zelo dobro diha. Skozi celotno noč ohranja prijetno nizko temperaturo vzglavnika. Prevleke narejene iz drugih materialov nisto tako zračne zato se velikokrat zgodi, da se zbudite potni na zelo toplem skoraj vročem vzglavniku, kar poslabša kvaliteto spanja.

NE IZSUŠI IN NE LOMI LAS
Enako kot pri koži velja tudi pri laseh. Bombažne prevleke in  prevleke iz umetnih materialov vase vlečejo vlago in naravno prisotna olja na laseh in lasišču. Tako jih izsušijo, kar pripelje do dehidriranih, lomljivih, zvozljanih in naelektrenih (frizzy) las.
Ker svila deluje ravno obratno, bodo lasje po spanju na prevleki iz svile zjutraj sijoči, navlaženi, zdravi in mehki. Zaradi mehkobe in gladke površine, svilena prevleka las ne bo razmrščila, tako vam zjutraj ne bo potrebno ponovno urejanje pričeske.

Svilena prevleka za vzglavnik je lahko zelo dobra investicija v kvaliteto vaše kože, las in tudi spanja. V naši svileni kolekciji vaš čakajo svilene prevleke različnih barv, svileni turbani za spanje in svilene elastike.