Nega lasulj in lasnih vložkov iz naravnih las

Blog

Nega lasulje in lasnega vložka iz naravnih las ni tako različna od klasične nege las. Potrebuje le nekaj več pozornosti, še posebaj v poletnih mesecih, ko se več potimo.
Ob pravilni negi lasulje in lasnega vložka, bo ta ohranjal svojo obliko, izgled in kvaliteto več let.

V spodnjih odstavkih je opisanih nekaj najbolj pomembnih smernic pri negi lasulje in lasnega vložka iz naravnih las.

PRAVILNA UPORABA LEPILNIH TRAKOV

Lepilni trakovi omogočajo udobno in sigurno nošenje lasulje in lasnega vložka. Pri uporabi pa je potrebno malo pazljivosti. Lepilne trakove menjajte vsak večer ali pa vsaj na vsake tri dni. Pri menjavi trakov obvezno uporabite odstranjevalec lepinih trakov. Preden želite odstraniti lepilne trakove iz lasulje in lasnega vložka jih z odstranjevalcem dobro poškropite in počakajte, da odstranjevalec začne učinkovati. Po dobri minuti, bodo lepilni trakovi odstopili sami. Ko so trakovi odstranjeni, mesta na katerem so bili pritrjeni dobro očistite s tekočino, da se lepilo ne začne packati in sprijemati v mrežici ter laseh.

UMIVANJE LASULJE IN LASNEGA VLOŽKA

Med umivanjem je priporočljiva nežnost, saj s preveč agresivnim drgnenjem in neprimernimi izdelki za nego las lahko spodbudimo prekomerno izpadanje las iz mrežice lasulje in lasnega vložka.
Lasuljo je potrebno umivati na približno tri do pet tednov. V poletnih mesecih pa bolj pogosto. Nikoli je ne umivajte na vaši glavi ali pa pod direktnim tokom vode. Lasuljo in lasni vložek vedno umivajte v mlačni stoječi vodi.

Za umivanje lasulje in lasnega vložka iz naravnih las priporočamo The Royal Affair – negovalni šampon , saj ta ne vsebuje škodljivih sulfatov, mineralnih olj, parabenov in drugih težkih kemikalij, ki lase izsušijo. Če uporabljate balzam na nego las ne pozabite, da ga nanesete izključno samo na konice in nikakor na mrežico lasulje ali lasnega vložka, saj to lahko povzroči prekomerno izpadanja las. V našem lasnem ateljeju uporabljamo The Royal Affair – vlažilni balzam , saj las ne obteži temveč jih dobro nahrani in hidrira.

POPRAVILA IN VZDRŽEVANJE

Lasje zaradi umivanja in česanja iz lasulje in lasnega vložka počasi izpadajo. Zato je pomembno, da se na približno 4-6 mesecev, vpletejo nazaj. Le tako lahko dosežemo urejen in bujen videz pričeske. Če las ne dodajamo dovolj pogosto, se lahko začnejo pojavljati vidne sledi mrežice, kar pa ni zaželjeno.
Občasno lasulje in lasni vložki zaradi mehanskih poškodb potrebujejo popravilo mrežice in silikona.
Vsako popravilo obravnavamo posamezno in se mu v celoti posvetimo.
Dodajanje las in različna popravila lasulj in lasnih vložkov iz naravnih las izvajamo samo po predhodnem naročilu. Kontaktirate nas lahko na info@manyana.eu

Prejšnji prispevek
Svoje lase lahko darujete v dobrodelne namene