Nasveti za daljšo življensko dobo lasulje iz naravnih las

Blog

Lasulje in lasni vložki iz naravnih las so občutljivi ročno izdelani izdelki, ki potrebujejo prilagojeno nego in nekaj več pozornosti.
Da se boste lažje izognili napakam, ki bi pripomogle k hitrejši obrabi lasulje in lasnega vložka iz naravnih las smo za vas pripravili nekaj nasvetov za daljšo življensko dobo in lažje vzdrževanje vaše lasulje, lasnega vložka in drugih lasnih rešitev iz naravnih las.

SPANJE:

NE PRIPOROČAMO: spanje z lasuljo ali lasnim vložkom iz naravnih las ni priporočljivo, saj so lasje v lasuljo ročno vpleteni, kar lahko pripomore k hitrejšemu izpadanju las iz mrežice.

Prav tako, se lasje hitreje poškodujejo saj se drgnejo ob vzglavnik, mrežica pa lahko izgubi svojo obliko. Pod težo glave, se s časoma lahko v mrežico vpije lepilo, kar privede do leplenja las in mastnega videza lasulje ali toupee-ja.

PRIPOROČAMO: pred spanjem iz lasulje s tekočino za odstranjevanje lepinih trakcev le-te odstranite in očistite sledi lepila. Lasuljo položite na leseno glavo ali glavo iz stiroporja. Tako bo ohranila svojo obliko in zračnost. Enako naredite s toupee-jem oz. lasnim vložkom iz naravnih las.

V kolikor se ne morate izogniti spanju z lasuljo ali lasnim vložkom priporočamo, da uporabljate svileno prevleko za vzglavnik ali pa svileni turban za spanje. Svila las ne izsuši, jih ne mečka in ne povzroča trenja med lasmi.
Svilene izdelke lahko najdete TUKAJ

 

ČIŠČENJE LASULJE ALI LASNEGA VLOŽKA IZ NARAVNIH LAS:

NE PRIPOROČAMO: prepogosto umivanje lasulje in lasnega vložka lahko privede to suhih las in prevelikega izpadanja las. Lasulje in toupee-ja ne umivajte med tuširanjem, ko imate lasuljo se na glavi. Izogibajte se vroči vodi in močnem curku, saj ta lahko poškoduje mrežico in povzroči prekomerno izpadanje las. Ne uporabljajte agresivnih šamponov in drugh agresivnih sredstev za nego las. Balzama ali maske ne nanašajte na mrežico, saj ta razvozlja vozelje s katerim so lasje vpleteni v mrežico. Nikakor las, lasulje in lasnega vložka ne ožemajte ali drgnite.

PRIPOROČAMO: lasuljo in lasni vložek umivaite na približno tri do pet tednov. Lasne vložke po potrebi umivajte bolj pogosto. Za čiščenje uporabljajte raztopino blagega šampona v mlačni vodi. Lasuljo oz. toupee v mlačno vodo večkrat namočite. Balzam nanestite izključno samo na lase in nikakor ne na mrežico oz. v bljižino le-te. Po končanem umivanju lasuljo nežno zavijte v brisačo, da iz nje odstranite odvečno vodo.

Šampon, balzam in masko, ki jo priporočamo za umivanje lasulj in lasnih vložkov iz naravnih las najdete TUKAJ

SUŠENJE IN OBLIKOVANJE LASULJE IN LASNEGA VLOŽKA IZ NARAVNIH LAS: 

NE PRIPOROČAMO: izogibajte se uporabi aparatov z visokimi temperaturami (sušilnik las, likalnik in kodralnik za lase). Lasulje oz. toupee-ja nikoli ne sušite na soncu, saj ta lahko sprememeni barvo oz. odtenek las. Mokrih las nikoli ne krtačite, saj to privede do prekomernega izpadanja las.

PRIPOROČAMO: lasuljo oz. lasni vložek položite na leseno glavo ali glavo iz stiroporja. Pustite, da se posuši na zraku.
Lasuljo in toupee nežno razčešite s prsti, a ne pretiravajte.

Če želite lasuljo oblikovati s sušilcem las počakajte, da so lasje 80% suhi, potem pa z manjšo močjo in temperaturo posušite lasuljo do konca. Lahko uporabite tudi navijalke. V kolikor želite uporabiti likalnik ali kodralnik za lase vedno uporabite sprej za zaščito las proti visokim temperaturam.