Zakaj izbrati lasuljo iz naravnih evropskih las?

Blog

V tej objavi boste izvedeli, da lasulje in lasni vložki iz evropskih ali azijskih las niso enako kvalitetni, čeprav na prvi pogled izgledajo skoraj identično.

Velikokrat dobimo vprašanje: “Kaj sploh pomeni izraz lasulja iz neobdelanih evropskih las?” in “Zakaj izbrati lasuljo iz evropskih las, če pa so na trgu na voljo cenejše lasulje, ki so prav tako narejene iz pravih človeških las?”.

Za lažje razumevanje najprej razložimo nekaj izrazov, ki jih uporabljamo pri izdelavi lasnih sistemov in drugih rešitev.

Evropski lasje – kot samo ime pove, lasje izhajajo izključno samo iz Evrope. Največkrat so ti lasje donirani ali dobavljeni iz strani ljudi, ki imajo nebarvane in zdrave lase. Zaradi pestre izbire barvnih oddtenkov (od temno rjave do blond) in zaradi različnih oblik (od ravnih do skodranih), ti lasje ne potrebujejo kemične obdelave. Prav zaradi tega so lasje svilnati, sijoči, mehki. Ob pravilni negi, takšni ostanejo tudi več let.

Svilnati sijaj neobdelanih evropskih las.
Svilnati naravni sijaj neobdelanih evropskih las, ki obstane tudi po večletni uporabi.

Azijski lasje – ponavadi iz Indije in Kitajske, ponujajo iluzijo podobnosti evropskim lasem. Zaradi večje dostopnosti in izbire na trgu so ti lasje cenejši, a tudi manj kvalitetni. Azijski lasje so že po sami strukturi debelejši, bolj grobi in v večini primerov ravni, kar pa je čisto nasprotje evropskim lasem. Zaradi majhne izbire barvnih odtenkov (ponavadi so temno rjavi ali črni), se morajo lasje razbarvati z agresivnimi kemičnimi sestavinami, nato se barvajo na željen odtenek. Vse to privede do tega, da lasje na prvi pogled izgledajo zelo podobni evropskim, a po nekaj pranjih postanejo krepasti, suhi, se vozljajo in izgubijo sijaj. Prvotnega stanja jim nikoli več ni mogoče povrniti.

Suh, krepast videz azijskih las po nekaj pranjih.
Suh, krepast videz azijskih las po nekaj pranjih.

Naravni lasje – pogosto uporabljen izraz je lahko tudi “100% human hair”, a ta nas lahko zavede. Čeprav izraz pomeni, da so lasje človeški, so v večini primerov vseeno azijskega izvora.

Neobdelani lasje – predstavljajo kvalitetno vrsto las, saj niso bili nikoli barvani ali kakorkoli drugače kemično obdelani. Lasje obdržijo svojo barvo, strukturo, kvaliteto in druge lastnosti.

Če povzamemo vse kar smo opisali zgoraj pridemo do naslednje ugotovitve:
najkvalitetnejši lasje na trgu so neobdelani evropski lasje. Zaradi njihovih lastnosti so najbolj iskani lasje na svetu, a vseeno jih na trgu ni zelo veliko. Vse to privede do tega, da je za lasuljo iz neobdelanih evropskih las potrebno odšteti nekaj več. Višja cena pa se nam vseeno obrestuje, saj lasje obdržijo svoj sijaj in mehkobo skozi več let uporabe. Prav tako bo lasulja ali toupee izgledal kot, da le tega ne nosite.

Naslednji prispevek
Lasulje in lasni vložki v savni in med športno aktivnostjo