Lasulje in lasni vložki v savni in med športno aktivnostjo

Blog

Najpogostejše skrbi novih lastnikov lasulj in lasnih vložkov so povezane z vprašanji, kot so: “Ali lahko čiso povsod nosim svojo lasuljo in z njo delam res vse aktivnosti? Kaj pa savna, bolj intenzivni športi, plavanje ali potapljanje?”
V tej objavi bomo poskušali odgovoriti na čim več vprašanj.

Šport – da, lasuljo in lasni vložek lahko nosite pri vseh športih, kljub temu pa je potrebno biti pazljiv. Poskrbite, da uporabite dovolj veliko dovolj močnih lepilnih trakcev. Med vadbo lasuljo lahko zaščitite z različnimi elastičnimi trakovi, kapami ali rutami. V nahrbtnik, torbico ali večji žep pa spravite manjši glavnik ali krtačo za lase, s katerim boste lasuljo po vadbi lahko uredili.

Savna – občasen obisk savn je dovoljen, lasulje in lepilnih trakcevpa s tem ne boste poškodovali. Redna uporaba savne ni zaželjena, saj se bodo lasje in mrežica hitreje obrabili.

Potapljanje – občasno kratkotrajno potaplanje v morski ali sladki vodi je dovoljeno. Izogibajte se močenju las v bazenih in klorirani vodi, saj ta močno izsuši lase.

Večino dejavnosti lahko nemoteno opravljate, le poskrbite za ustrezno zaščito lasulje ali lasnega vložka. Zavedati se morate, da vsa opravila podobna zgornjim na lasuljo dolgoročno ne vplivajo dobro in prispevajo k hitrejši obrabi las in mrežice.

Uporabnikom lasulj in lasnih vložkov svetujemo, da za vsa opravila, ki bi potencialno lahko škodila lasem in mrežici, uporabijo starejšo ali rezervno lasuljo.